Početna

Udomiteljstvo

 

1. Traži se obitelj udomitelja za djevojčicu u dobi od 1,5 godine koja kasni u tjelesnom i psihomotornom razvoju, no napreduje svojim tempom. Sitnije je građe za kronološku dob. Vesela je i topla djevojčica, voli se kupati, tijekom dana i noći mirno spava. Zainteresirana je za zvučne igračke i veseli se zvuku koji na njima proizvede. Odaziva se na svoje ime i uspostavlja lijepi socijalni kontakt. Kako bi se iskoristio njezin potencijal za napredak u tjelesnom, kognitivnom, emocionalnom i psihomotornom razvoju nužno je da bude smještena u stimulirajuću i stabilnu obiteljsku sredinu.

2 .Traži se udomiteljska obitelj za 4-godišnjeg dragog i nježnog dječaka. Dječak je emocionalno topao, vedar i nasmiješen po prirodi. Miran je i stabilan, zaigran, voli istraživati, posebno su mu drage životinje. Zbog nestimulirajućih uvjeta u biološkoj obitelji, malo je zaostao u razvoju. Po dolasku u Dom uključen je u usluge rane intervencije  i rad s logopedom, radnim terapeutom i rehabilitatorom te je postignut veliki napredak u njegovu razvoju. Ove usluge trebale bi se nastaviti i kad ode u udomiteljsku obitelj.

3. Traži se udomiteljska obitelj za dva brata, strana državljanina koji pomalo uče i usvajaju hrvatski jezik. Jedan ima 3 godine, a drugi nepune 2. Stariji brat urednog je tjelesnog i motoričkog razvoja, u logopedskom je praćenju. Razumije jednostavnije upute. Umiljat je i drag, odaziva se na svoje ime. Samostalno se zaigra ali se jako voli igrati i sa drugom djecom. Voli i prisutnost odraslih u igri. Mlađi brat sitnije je građe i urednog tjelesnog statusa. Radoznao je, zainteresiran, drag i aktivan dječak. U logopedskom je praćenju. uglavnom se igra samostalno i paralelno uz drugu djecu. Koristi slogove, sluša i voli priče, brojalice i pjesmice.

4. Traži se udomiteljska obitelj za vedrog, veselog,  dragog i  nježnog dječaka starog 1 i pol godinu. Dječak je osjetljivog zdravlja i redovito se prati u bolnici u Klaićevoj. Za dječaka je naročito iz tih razloga potreban obiteljski smještaj. Lijepo napreduje u rastu i razvoju. Prohodao je, zainteresiran je za sve oko sebe, znatiželjan je , urednog hranjenja i spavanja. Najviše se voli igrati s guralicom i autićima. Voli biti u zagrljaju odraslih i vrlo je umiljat.

5. Traži se udomiteljska obitelj, odnosno dvije ili tri obitelji za udomljavanje petoro braće i sestara. Obzirom da se radi o braći i sestrama obitelji bi trebale biti u kontaktu. Sva djeca su urednog razvoja. Najmlađi dječak star je 1 godinu,  blizanci( djevojčica i dječak) 2, 5 godine, brat 3 godine i 9 mjeseci i djevojčica 5 godina. Vrlo su znatiželjni, topli i dragi. Zainteresirani su za okolinu. Brzo pamte i lijepo napreduju  u rastu i razvoju. Najstarija  djevojčica i brat su emocionalno povezani kao i blizanci o čemu valja voditi računa prilikom udomljavanja.

6.Traži se udomiteljska obitelj za prekrasnu djevojčicu staru nepune dvije godine.  Djevojčica je emocionalno topla i  vedra. Zainteresirana je  za okolinu. Brzo pamti i lijepo napreduje  u rastu i razvoju.  Tamne je kose i  očiju i prekrasnog vedrog osmijeha. Djevojčicu je potrebno smjestiti u obitelj udomitelja, a u cilju optimalnog rasta i razvoja te odrastanja u toplom i stimulativnom obiteljskom okruženju.