Početna

Udomiteljstvo

 

1. Traži se obitelj udomitelja za djevojčicu u dobi od 1,5 godine koja kasni u tjelesnom i psihomotornom razvoju, no napreduje svojim tempom. Sitnije je građe za kronološku dob. Vesela je i topla djevojčica, voli se kupati, tijekom dana i noći mirno spava. Zainteresirana je za zvučne igračke i veseli se zvuku koji na njima proizvede. Odaziva se na svoje ime i uspostavlja lijepi socijalni kontakt. Kako bi se iskoristio njezin potencijal za napredak u tjelesnom, kognitivnom, emocionalnom i psihomotornom razvoju nužno je da bude smještena u stimulirajuću i stabilnu obiteljsku sredinu.

2 .Traži se udomiteljska obitelj za 4-godišnjeg dragog i nježnog dječaka. Dječak je emocionalno topao, vedar i nasmiješen po prirodi. Miran je i stabilan, zaigran, voli istraživati, posebno su mu drage životinje. Zbog nestimulirajućih uvjeta u biološkoj obitelji, malo je zaostao u razvoju. Po dolasku u Dom uključen je u usluge rane intervencije  i rad s logopedom, radnim terapeutom i rehabilitatorom te je postignut veliki napredak u njegovu razvoju. Ove usluge trebale bi se nastaviti i kad ode u udomiteljsku obitelj.

3. Traži se udomiteljska obitelj za dva brata, strana državljanina koji pomalo uče i usvajaju hrvatski jezik. Jedan ima 3 godine, a drugi nepune 2. Stariji brat urednog je tjelesnog i motoričkog razvoja, u logopedskom je praćenju. Razumije jednostavnije upute. Umiljat je i drag, odaziva se na svoje ime. Samostalno se zaigra ali se jako voli igrati i sa drugom djecom. Voli i prisutnost odraslih u igri. Mlađi brat sitnije je građe i urednog tjelesnog statusa. Radoznao je, zainteresiran, drag i aktivan dječak. U logopedskom je praćenju. uglavnom se igra samostalno i paralelno uz drugu djecu. Koristi slogove, sluša i voli priče, brojalice i pjesmice.

4. Traži se udomiteljska obitelj za vedrog, veselog,  dragog i  nježnog dječaka starog 1 i pol godinu. Dječak je osjetljivog zdravlja i redovito se prati u bolnici u Klaićevoj. Za dječaka je naročito iz tih razloga potreban obiteljski smještaj. Lijepo napreduje u rastu i razvoju. Prohodao je, zainteresiran je za sve oko sebe, znatiželjan je , urednog hranjenja i spavanja. Najviše se voli igrati s guralicom i autićima. Voli biti u zagrljaju odraslih i vrlo je umiljat.

5. Traži se obitelj udomitelja za dva brata, dječake u dobi 3 i pol te 2 godine. Obojica dječaka su vedra, vesela i emocionalno topla djeca. Međusobno su snažno emocionalno povezani te brinu jedan za drugoga, a posebno stariji brat za mlađeg. Urednog su razvoja te nemaju zdravstvene teškoće. Stariji dječak je otvoren i znatiželjan, pita puno pitanja te uživa u spoznavanju svijeta. Mlađi brat također uživa u pažnji i igri s odraslom osobom, vrlo je umiljat i nježan, voli sjediti u krilu i maziti se. Obojica dječaka samostalno se zaigraju te u igri lijepo surađuju s drugom djecom. Kako bi se nastavili razvijati u skladu sa svojim visokim potencijalima, dječake je potrebno smjestiti u stimulativnu, toplu i podržavajuću obitelj udomitelja.

6. Traži se topla i poticajna obitelj udomitelja za dvije 1,5-godišnje djevojčice, sestre blizanke.Djevojčice su vesele i zaigrane, urednog ranog razvoja. Umiljate su, vole se maziti i biti u naručju te se jako vesele u igri s odraslom osobom. Znatiželjne su, aktivno istražuju prostor i igračke. Bogate su mimike lica i jasno izražavaju osjećaje, a kada su tužne, lako se umiruju u zagrljaju odgajatelja. Urednog su spavanja i hranjenja, vole same jesti prstima, ali i kada ih teta hrani. U Domu su uključene u tretman rane intervencije, no uz smještaj u stimulativnu i poticajnu obiteljsku okolinu, tretmane neće biti potrebno nastavljati.