Početna

Udomiteljstvo

POSTANI UDOMITELJ

       Ako razmišljate o udomiteljstvu ili želite više   
       informacija, javite nam se u Dječji dom Zagreb na
       adrese:
       Nazorova 49, Zagreb
       email: dom-za-djecu-zagreb@zg.ht.hr

       Letak POSTANI UDOMITELJ pogledaj    ovdje:DDZ_udomiteljstvo_letak

                    

 

 

                 – Traži se udomiteljska obitelj za petogodišnju djevojčicu s Down sindromom. Radi se o djevojčici koja napreduje u rastu i razvoju, ali zaostaje u odnosu na dob (u skladu s Down sindromom). Za vrijeme boravka u ustanovi uključena je u program odgoja, rehabilitacije i socijalizacije s ciljem poticanja razvoja. Samostalno hoda, razumije govor drugih (nosi slušni aparatić). Samostalno jede, koristi pribor za jelo, samostalno se skida i oblači. Umiljata je, vedrog raspoloženja, nestašna i radoznala. Voli se igrati s lutkama u kutiću kuhinje. POTREBE: Emocionalno topla obitelj udomitelja, koja će djetetu osigurati sigurne i stabilne uvjete za rast i razvoj. Potrebno je nastaviti s multidisciplinim praćenjem i habilitacijskim programom.

-Traži se udomiteljska obitelj za troje djece, dva brata i sestru. Braća su u dobi od 2 i 6 godina, a sestra u dobi od  9 godina.

Najmlađe dijete se nalazi u našoj ustanovi, a brat i sestra su  smješteni u drugoj ustanovi. Djeca su emocionalno povezana i teško im pada razdvojenost. Viđaju se povremeno, u skladu s mogućnostima organizacije među ustanovama, a rastanci protječu teško i tužno. Napreduju u rastu i razvoju, razvijaju se u skladu s kronološkom dobi. Djevojčica pohađa 2.razred osnovne škole, a stariji brat polaznik je male škole.

POTREBE: Emocionalno topla obitelj udomitelja, koja će za svo troje djece osigurati sigurne i stabilne uvjete za rast i razvoj.