Početna

O Nazorovoj

Dom u Nazorovoj  osnovan je iz Zaklade baruna Jelačića i s radom je započeo 01.01.1888. godine. Zgradu kakvu danas poznajemo projektirao je poznati arhitekt Ignatz Fischer, a izgrađena je 1914. godine.

U Sjedištu Doma organizirani su, uz Upravu, opće i računovodstvene poslove:

  • Odjel skrbi o djeci dobi od 0 – 3 godine
  • Odjel skrbi o djeci dobi od 3 – 7/10 godina
  • Majčinski dom 
  • Odjel rane intervencije

Odjeli godišnje prime i otpuste prosječno 70 – ak djece.

Radom svih odjela koordinira Dragana Miletić, dipl.soc.radnica.

Voditeljice odjela skrbi o djeci su Ankica Ratnik, med.sestra i Sanja Ćurković, odgajateljica predškolskog odgoja.

Majčinskim domom rukovodi Mateja Mandić Blažević, mag. soc.politike.

U Sjedištu Doma u Nazorovoj smještena je i služba računovodstvenih, općih i administrativnih poslova te Odjel tehničkih i pomoćnih poslova. Voditeljica Odjela računovodstvenih i administrativnih poslova  je Tea Jelić, mag.ekonomije, a Odjela tehničkih poslova Ivana Vuić, ing.preh.tehnologije.

Misija: Svakom djetetu u  skrbi osigurati uvjete i poticaje za optimalni rast i razvoj kroz timski pristup i skup multidisciplinarnih usluga, kao i odgovarajuću skrb obiteljskog tipa.

Majke i trudnice, primjenom multidisciplinarnih usluga i timskim pristupom, te podrškom vanjskih sudionika, osposobiti za odgovorno roditeljstvo s ciljem prevencije separacije i institucionalizacije djece.

Vizija: Doprinijeti razvoju društva, osjetljivijeg i usmjerenijeg na prevenciju zanemarivanja i zlostavljanja djece, organiziranjem Centra za djecu, gdje će djeca iz rizičnih obitelji, uz timski pristup, dobiti na vrijeme sveobuhvatnu, multidisciplinarnu i djelotvornu uslugu, usmjerenu na stvaranje jednakih uvjeta i mogućnosti za rast, razvoj i afirmaciju, kakve imaju djeca iz obitelji bez rizika.