Početna

Događanja

PREDSJEDNICA ODLIKOVALA RAVNATELJICU DOMA

31.10.2018.

Dana 18.lipnja 2018. godine Predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović odlikovala je Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski ravnateljicu Dječjeg doma Zagreb Jasnu Ćurković Kelava za dugogodišnje uspješno djelovanje i doprinos u socijalnoj skrbi o djeci.

 

         

 

Donacija japanskog MMA borca Domu

19.10.2018.

Japanski MMA borac Satoshi Ishii je Dječjem domu Zagreb uplatio cjelokupni iznos nagrade s turnira na kojem je odnio pobjedu u iznosu od 18.412,50 kn.

Tim povodom posjetio je Dom u Nazorovoj, uz slatkiše družio se s djecom i osobljem.

U dogovoru s g. Ishiijem donacija će se u cjelosti iskoristiti za zimovanje djece dobi 5 – 7 godina.

 

 

 

 

 

POSJETA PREMIJERA PLENKOVIĆA I SURADNIKA DJEČJEM DOMU ZAGREB

23.12.2017.

U subotu, 23. prosinca Dječji dom Zagreb posjetili su premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrv. sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Hrv.sabora Milijan Brkić sa suradnicima.

Darivali su djecu prigodnim poklonima, družili se s njima, a od ravnateljice Jasne Ć. Kelava i suradnika informirali se o organizaciji i funkcioniranju Doma te o aktualnoj problematici zbrinjavanja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u posvojiteljske i udomiteljske obitelji.

 

PROSLAVA SV. NIKOLE NA HIPODROMU

10.12.2017.

Konjički klub EDEK i gđa. Sanda Kulić Makar, pom.ministra pravosuđa, uz svesrdnu podršku gradonačelnika Milana Bandića i Grada Zagreba organizirali su za djecu DD Zagreb nezaboravnu proslavu Sv.Nikole u prelijepom ambijentu Hipodroma (predstava za djecu, ručak, darovi, druženje).

 

 
OKRUGLI STOL ” DIJETE NA ČEKANJU “

05.12.2017.

U Dječjem domu Zagreb dana 05.12.2017. održan je Okrugli stol “Dijete na čekanju” u organizaciji Doma, a uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj Okruglog stola je potaknuti sve sustave ( soc.skrb, zdravstvo, pravosudje, policija, znanost, pravobraniteljstvo za djecu, Ministarstvo) koji sudjeluju u skrbi, politikama i donošenju odluka o djeci  na proaktivan pristup u procesima i postupcima koji izravno utječu na život djece. Uz eminentne stručnjake skup je okupio stručne radnike dječjih domova i centara za socijalnu skrb Grada Zagreba i Zagrebačke županije. 

Nakon pozdrava ravnateljice J.Ć.Kelava i uvodnog izlaganja psihologinja DD Zagreb Sofije Mastelica Stokuća i Martine Mladić, Okrugli stol je u ime ministrice N.Murganić otvorila Marija Pletikosa, državna tajnica MDOMSP-a. 

Izlaganja su održali prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, prof.dr.sc. Branka Sladović Franz, dr.sc. Lana Peto Kujundžić, Marina Parać Garma, Dragan Josipović, Tatjana Brozić Perić, Lidija Petrović i Tatjana Katkić Stanić. 

Zaključak skupa je da se u sustavu socijalne skrbi ubrzaju postupci udomljavanja i posvajanja djece te da se sukladno navedenom institucionalni smještaj djece iznimno planira i da bude što kraći, kao prijelaz iz loših u kvalitetne obiteljske uvjete. Također je naglašeno kako treba požuriti procese u sustavu pravosuđa, a usluge psihoterapije za djecu učiniti što dostupnijim.

Marija Pletikosa je najavila donošenje novog Zakona o udomiteljstvu početkom 2018. koji će konačno omogućiti udomiteljstvo kao zanimanje (profesionalizacija udomiteljstva).

PROGRAM :

Okrugli stol – program

GALERIJA:

 

 
Predstavljanje priručnika “Dobar start za sve”

U Dom u Nazorovoj dana 29.05.2017. održana je završna konferencija trogodišnjeg projekta “Dobar start za sve: stručna potpora ugroženom djetetu rane dobi i njegovom okruženju” i predstavljanje istoimenog priručnika. Dječji dom Zagreb je u projektu uz druge institucije bio partner. Nositelj projekta je Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu-HURID. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Provedba programa ukazala je na potrebu i nove mogućnosti u razvoju pružanja usluga rane intervencije najosjetljivijim skupinama kao što su djeca u neuroriziku, djeca s teškoćama u neurorazvoju i njihove obitelji.

Priručnik su predstavile glavna urednica prof. emerita dr.sc. Marta Ljubešić i recenzentice prof.dr.sc. Gordana Keresteš i Jasna Ćurković Kelava, dr.med.

 

 

DJEČJI SUSRETI 2017. U LADUČU

20.05.2017.

U subotu 20.svibnja 2017. u Podružnici Laduč održali su se Dječji susreti 2017. u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Susreti su okupili 200-tinjak djece, odgajatelja i uzvanika u druženju, sportskim natjecanjima i zabavnim aktivnostima iz ustanova koje zbrinjavaju djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi (SOS Dječje selo Lekenik, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Dječji dom Vrbina Sisak, Centar za usluge V.Nazor iz Karlovca, Kuća za djecu Hrv.Leskovac, Dječji dom Zagreb i podružnice).

Posebni gosti na Susretima su bili ministrica Nada Murganić sa suradnicima: državnim tajnicima Margaretom Mađerić i Marinom Strmotom, pomoćnicom Majom Vučinić Knežević i dr., drž.tajnica za sport Janica Kostelić i drž.tajnica MRMS-a Katarina Ivanković Knežević

 

 
PRVI ROĐENDAN CENKOVEČKE

01.03.2017.

Djeca i stručno osoblje domjenkom su obilježili 1. godišnjicu organiziranog stanovanja za najmlađe u Zagrebu, Cenkovečka 8.Koliko je poznato ovo je prva zajednica za djecu predškolske dobi u RH.
Organiziranim stanovanjem uz sveobuhvatnu podršku obuhvaćeno je 6 djece dobi od 1 – 8 godina.

 

 

MAŠKARE U NAZOROVOJ

28.02.2017.

 

 
 
DARIVANJA DJECE U PODRUŽNICAMA I.G.KOVAČIĆ I LADUČ

Već 15 – tak godina Lucia Ana Tomić organizira svoje prijatelje i daruje djecu Podružnice I.G.Kovačić vrijednim poklonima. Ove godine praznik darivanja u IGK bio je 19.12.2016.

 

 
Dana 22.12.2016. naš najbolji tenisač Marin Čilić posjetio je podružnice Laduč i I.G.Kovačić. U ime Zaklade Marina Čilića darivao je djecu i zaposlenike.
 

 

01.12.2016.

LUKA VIDOVIĆ DONIO ČAROLIJU U NAZOROVU

 
Dugogodišnji suradnik Dječjeg doma Zagreb Luka Vidović u četvrtak, 01.12.2016. za najmlađe u Nazorovoj održao je predstavu.

Djeci je donio puno veselja, čarolije, interakcije i na najbolji način napravio uvod u mjesec darivanja i radosti.

 

 

02.09.2016.

– Završna prezentacija EU – projekta  “Osobno mentorstvo u funkciji osamostaljivanja i zapošljavanja mladih “

Svečano je obilježen završetak projekta osobnog mentorstva u petak, 02. rujna 2016. godine. U nazočnosti uzvanika, osoblja Doma, mentora i mentoriranih (mladih) vrlo vrijedne rezultate prezentirala je Nives Radeljić, voditeljica projekta. U 14 mjeseci trajanja projekta čiji je nositelj Udruga SVIMA, a Dječji dom ZAGREB partner, 6 osobnih mentora intenzivno je radilo s 40 mladih korisnika Doma, od kojih je 9 mladih majki.

Ravnateljica Doma Jasna Ćurković Kelava izrazila je veliko zadovoljstvo rezultatima projekta i zamolila nazočne predstavnike Ministarstva soc.politike i mladih (pomoćnici ministrice Diana Topčić Rosenberg i Josip Masnić, načelnica Sektora Ana Butković) da kod izrade Zakona o socijalnoj skrbi svakako planiraju uvođenje osobnog mentorstva kao nove usluge. Mladi koji su iz projekta dobili najviše (edukacije, auto škole, osnaživanje, usmjeravanje, dodatne kvalifikacije) u obraćanju nazočnima naglasili su veliko zadovoljstvo vlastitim pozitivnim promjenama, jasnijim perspektivama i izrazili žaljenje što je projekt završen. Predstavili su i film koji su sami snimili u vrijeme boravka na Visu.

Diana Topčić Rosenberg, pomoćnica ministrice, čestitala je na odrađenom velikom poslu, obećala da će nastojati da osobno mentorstvo kao nova usluga bude i u Zakonu te poručila mladima: “Vi možete sve…”.

Pogledajte galeriju:

 

01.06.2016.

– Sponzorirano ljetovanje u Tučepima

Zahvaljujući dugogodišnjim sponzorima Snežani i Maldenu Galić već 16. godinu 15 male djece u pratnji 3 odgajateljice ljetuje po 10 dana u Hotelu Laurentum u Tučepima. Ljubazno osoblje Hotela pruža dječici izvanredno gostoprimstvo i posebnu pažnju.

Da ljetovanje u cjelini bude nezaboravno put do Splita i natrag u Zagreb sponzoriran je svake godine od CROATIA AIRLINES-a i zračnih luka u Splitu i Zagrebu.

 

30.05.2016.

– Ljetovanje djece na Pagu – sponzorstvo Josipa Dilbera –

Djeca iz organiziranog stanovanja-Cenkovečka (6- ero braće i sestara u dobi 8 mj. – 8 god.) sa svojim tetama otputovala su na dvotjedno ljetovanje na otok Pag.

Već nekoliko godina djeca iz Nazorove gosti su u kući Josipa Dilbera u starogradskoj jezgri grada Paga u neposrednoj blizini plaže.

Brižni domaćin velikog srca g. Dilber pazi da malim gostima i tetama ništa ne nedostaje i da im boravak bude što ugodniji.

24.05.2016.

– Donacija GRUNDIG-a

GRUNDIG INTERMEDIA HRVATSKA je nakon prošlogodišnjeg doniranja televizora, ponovo donirao svoje aparate Dječjem domu Zagreb.

Vrijednu donaciju 2 hladnjaka, perilice za posuđe, pećnice i 2 ploče za kuhanje ravnateljici Doma predao je direktor Grundiga Marijan Haramija.

Bijela tehnika dio je aparata korištenih za snimanje RTL-ove emisije “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, a pomoći će u opremanju stambenih zajednica mladih.

13.05.2016.

 – Donacija Tonina Picule

Zastupnik u EU Parlamentu Tonino Picula i njegov Ured organizirali su hvalevrijednu akciju darivanja djece dječjih domova u Zagrebu, Sisku i Osijeku.

Mala i predškolska djeca Dječjeg doma ZAGREB dobila su 35 lijepih trenirki, u ovom trenutku baš dobrodošlih. Odjeću za djecu šivale su radnice Udruge KAMENSKO, čime je akcija dodatno oplemenjena.

Na sastanku i večeri u petak, 13.05.2016. godine Tonino Picula sa suradnicama Marijom Lugarić i Andreom Orlić ugostio je ravnateljice 3 dječja doma. Razgovaralo se o potrebama djece i mladih koji odrastaju izvan vlastitih obitelji te o oblicima dalje suradnje.

 

 

 

21.04.2016.

– Donacija gaming opreme

U ime organizacije GOOD GAME-a ravnateljici Dječjeg doma Zagreb Nikola Stolnik uručio je gaming opremu za školarce u vrijednosti od 3.240,00 kn (Play Station 4 i igrice). Donacija je rezultat humanitarnog eSports turnira domaćih Tech i Startup firmi održanog 19.03.2016. godine.

Ravnateljica je izrazila zahvalnost u ime djece koju će ova oprema najviše razveseliti.
   

IMG_3917