Početna

Riječ ravnateljice

Dragi prijatelji Doma, donatori i sponzori, poštovani suradnici,

Vrijeme prosinačkih blagdana (Sv.Nikola, Božić, Nova godina) je u Domu u Nazorovoj, podružnicama i Stambenoj zajednici uvijek intenzivno razdoblje. Brojni stari i novi prjatelji su nas posjetili, darivali djecu, družili se s nama. Donijeli su nam, uz materijalnu pomoć, puno ljubavi, pažnje, interesa za sudjelovanje u skrbi o djeci.

U prilično teškom razdoblju, kada nas, kao ustanovu socijalne skrbi i korisnika državnog proračuna, kriza i recesija veoma pogađa, vaš doprinos kvaliteti života djece u instituciji je ogroman. Uz naše volontere, dajete dodatnu vrijednost i spoznaju da djeca u potrebi uz svoje tete i odgajatelje, naše osoblje, imaju još puno brižnih prijatelja izvan Doma,.

Kako i ova tek započeta 2014. godina ne obećava puno, sve ono što smo uz vašu pomoć skupili, od odjeće, obuće, higijenskih potrepština, igračaka, knjiga do novčane pomoći, raspoređivat ćemo tijekom cijele godine. Nastojat ćemo da djeca ne osjete krizu i da im, barem u dijelu materijalnih potreba, osiguramo što više i bolje.

Uz želje za uspješnu 2014., zahvaljujem na Vašoj podršci, djeci i Domu!

Srdačan pozdrav.,

Jasna Ćurković Kelava

21.01.2014.

 

 

Poštovani,

Nakon gotovo dvogodišnjeg izbivanja, od 01.10.2013. godine opet sam sa svojom djecom i suradnicima, na početku novog mandata ravnateljice Dječjeg doma ZAGREB.

U proteklom  razdoblju kad sam bila na mjestu pomoćnice ministrice socijalne politike, zaštita djece, pogotovo djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, bila je u središtu mog interesa i aktivnosti. Vjerujem i nadam se da će politike prema djeci i za djecu koje su u tom periodu zacrtane i osmišljene, u skoroj budućnosti pokazati konkretne rezultate u praksi.

Mislim pri tome na otvaranje mogućnosti u zakonskim i podzakonskim rješenjima na razvoj brojnih usluga za djecu i obitelji u riziku, s raznim problemima, koje će dječji domovi transformirajući se u centre za djecu, moći provoditi.

To je svakako u interesu i na korist djece, na zadovoljstvo njihovih obitelji (bioloških, posvajateljskih, udomiteljskih), te za profesionalnu i osobnu ostvarenost ciljeva stručnjaka u važnom i odgovornom angažmanu skrbi o djeci.

Povratkom na staro radno mjesto, sa zadovoljstvom mogu konstatirati kako je razina kvalitete skrbi o djeci u domu visoka, što se može zahvaliti vrijednom i stručnom osoblju, te odgovornom i kvalitetnom rukovođenju u proteklom razdoblju.

Da nisam neobjektivna i pristrana, isto je potvrdio i nedavno provedeni inspekcijski nadzor Ministarstva socijalne politike, ocjenjujući stručni rad u ustanovi u svim organizacijskim jedinicama ocjenom odličan.

Sve ovo je ostvareno i zahvaljujući podršci i pomoći brojnih vanjskih suradnika, volontera i donatora.

Nadam se da će i ubuduće biti uz nas.

Srdačan pozdrav,

Jasna Ćurković Kelava